V föreslår kommunal maxlön

Medan högern vill se lönesänkningar för de med lägst inkomster har Vänsterpartiet i Norrköping motionerat till kommunfullmäktige om att sänka de högsta lönerna för tjänstemännen i kommunen.

– Det finns idag i Norrköping exempel som kommundirektören och VD:ar i kommunala bolag som tjänar omkring eller över 100.000 i månaden. Det är 4-5 gånger så mycket av vad en undersköterska kan få ut och det är helt enkelt orimligt, säger kommunstyrelseledamot Nicklas Lundström (V), i ett pressmeddelande.

Kommunchefen Åsa Byman Falck har en lön på 100.000 kronor i månaden. Hyresbostäders VD Gunnar Boquist har 120.000 kr/mån, skriver SVT ÖST på sin webb.

– Det förslag som vi nu lägger fram till fullmäktige är ändå väldigt försiktigt och vi hoppas att det kan få gehör från majoriteten. Vi föreslår helt enkelt att ingen chef i kommunen eller dess bolag ska ha en högre lön än den högst ansvarige politikern, just nu Lars Stjernkvist, säger Nicklas Lundström.

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OBS! Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer. Dubbelpostningar, reklam, brott mot svensk lag, rasism, sexism, homofobi, våldsromantik och liknande är inte tillåtet. När du klickar i rutan godkänner du att dina uppgifter hanteras av oss i enlighet med vår integritetspolicy.

Relaterat

Ett icke-svar på mina frågor om hur Jämställdhetsmyndigheten definierat Rysslands samhällssystem

Min första reaktion när jag läste svaret från chefsjuristen på Jämställdhetsmyndigheten var att detta måste vara ett misslyckat skämt. Men det var nog värre än så. Det var nog allvarligt menat. Jag hade skrivit ett öppet brev till myndigheten redan den 7/1 2024 och bl.a. ställt några frågor angående myndighetens beställning av en utredning om […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Öppet brev angående anklagelser mot KFF och SFR

Jämställdhetsmyndigheten tycks ha en bristande förmåga inom områden som argumentationsanalys, textanalys och logik. Ett lösryckt uttalande i en fråga tas som bevis/indikation för att Sveriges Fredsråd (SFR) har en icke godkänd åsikt i en annan fråga. Inlägget, som innehåller det citat som använts som avgörande argument för att beskriva SFR:s syn, handlade inte om Rysslands […]

Gillade du artikeln? Dela gärna!

Denna webbplats använder kakor. Genom att acceptera så godkänner du användningen av kakor.  Läs mer